Auton moottorin toiminta pakkasella

Auton moottorin toiminta pakkasella

Monille on selvää, että auton kunnossapito ja siitä säännöllisesti huolehtiminen öljynvaihtoineen ja vaihteiden korjauksineen ovat paras keino estää mekaanisten vikojen syntyminen. Auton elinikä pitenee huomattavasti kun sitä muistaa kohdella hellästi ja huomioivasti. Koska uusi moottori voi maksaa helposti useita tuhansia euroja, on säännöllinen huoltaminen huomattavasti edullisempaa pidemmällä aikavälillä.

Talviautoilu nostattaa verenpainetta ja monet hermoilevat autonsa kestämisen kanssa. Kylmä sää on yksi auton moottorin pahimmista vihollisista. Moottorin käynnistymiseen tarvitaan enemmän energiaa, sillä akku käy hitaalla. Auton öljy on kylmettynyttä ja paksua, joka tekee auton liikkuvien osien toimimisesta hankalampaa. Mitä siis tehdä kun ulkona on kylmä ja autolla on pakko lähteä ajamaan? Suurin osa istahtaa autoon, surauttaa moottorin käyntiin ja jää odottamaan, kunnes moottori on riittävän lämmin. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole se paras idea.

Sen sijaan kannattaa kokeilla käynnistää moottori, odottaa puolesta minuutista minuuttiin ja sen jälkeen lähteä hiljalleen ajelemaan, kunnes moottori alkaa kunnolla lämpenemään. Mikäli pakkanen on oikein kireä, saattaa käyntiin lähteminen edellyttää hieman pidempää aikaa. On kuitenkin selvitetty, että auton kannalta turha paikallaan seisominen moottorin lämmetessä on moottorille haitallisempaa kuin liikkeelle lähteminen heti kun se on mahdollista. Oli niin tai näin, kannattaa tätä vinkkiä ainakin ehdottomasti kokeilla, sillä moni on havainnut sen toimivaksi ja moottorin elinikää pidentäväksi.

freddo