Kuinka valitset mahdollisimman hyvän ja turvallisen perheauton?

Kuinka valitset mahdollisimman hyvän ja turvallisen perheauton?

Perheauton valinta on asia, joka kannattaa tehdä huolella, jotta perheesi pääsee liikkumaan paikasta toiseen mahdollisimman sujuvasti, miellyttävästi ja turvallisesti. Kerromme tässä artikkelissa muutamia tärkeitä seikkoja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota perheautoa valitessasi.

Valitse perheauto käyttötarkoituksesi mukaan

Perheauto, kuten mikä tahansa auto, kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Mieti aivan ensimmäiseksi millaisessa maastossa pääosin ajat, ja ajatko pitkiä vai lyhyitä matkoja? Entä ajatko kaupungissa vai maaseudulla? Mieti oletko tottunut ajamaan paremmin manuaali- vai automaattivaihteistolla, ja valitse autoosi sinulle sopivampi vaihtoehto.

Varmista, että autossasi on riittävästi tilaa

Jos perheessäsi on monta lasta, jotka käyttävät turvaistuimia tai -kaukaloita, kannattaa ennen auton ostoa varmistaa, että kaikki turvalaitteet mahtuvat näppärästi autoon ilman, että lapset istuvat autossa kuin sillit purkissa. Varmista myös, että turvalaitteet saa turvallisesti kiinnitettyä uuteen autoosi. Jos perheessäsi on lemmikkieläimiä ja mukana tulee kuljettaa esimerkiksi lastenvaunuja tai -rattaita, varmista, että myös nämä mahtuvat näppärästi mukaan.

Mitkä perheautot ovat tällä hetkellä turvallisimpia?

Kun auton kyydissä on rakas perheesi, on turvallisuus varmasti yksi auton tärkeimmistä ominaisuuksista. Volvon XC60 08- sekä V40 12 -malli ovat saaneet perheautojen turvallisuustestauksissa parhaat arvosanat yhdessä Mercedes CLA 13- -mallin kera. Uusimpiin turvallisuustesteihin kannattaa aina tutustua etukäteen, kun perheauton ostaminen alkaa olla ajankohtaista.

Kuinka rahoitan perheauton oston?

Hyvä ja mahdollisimman turvallinen perheauto ei ole kovin edullinen ostos. Jos sinulla on yritys, olet ehkä kiinnostunut ostamaan auton yrityksesi nimiin ja ottamaan sitä varten yrityslainaa. Yrityslainaa voi hakea esimerkiksi sivustolta qred.com/fi/, joka tarjoaa erilaisia yrityslainavaihtoehtoja. Sivuston kautta otetuissa lainoissa ei ole aloitusmaksua eikä piilokuluja. Myöskään sitoutumispakkoa ei ole. Lainan hakeminen ei vie minuuttia kauempaa, sillä hakemuksen täyttäminen käy nopeasti. Lisäksi lainan hakeminen on maksutonta eikä hakeminen sido hakijaa mihinkään. Lainatarjouksen saa tunnissa ja se lähetetään puhelimeesi tai antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos hyväksyt saamasi lainatarjouksen, saat rahat yritystilillesi jo saman päivän aikana.

Jos sinulla ei ole yritystä, on tavallinen autolaina luonnollisin vaihtoehto rahoittaa auton ostaminen. Tässäkin vertailu kannattaa, sillä vertailemalla voit säästää useita satasia. Ne ovat auton omistajana tarpeen, sillä perheauton ostamisen jälkeen sinulle tulee eteen monia muitakin auton omistamiseen liittyviä kuluja, kuten auton huollot ja polttoainekulut, puhumattakaan vakuutuksista. Kovin halpaa lystiä ei autoilu siis ole.

Jos aiot myydä tai antaa vaihdossa vanhan autosi, selvitä jo etukäteen, paljonko välirahaa siitä saat. Näin voit saada hyvän pesämunan uuden auton ostoa varten. Taloudellinen auton ostaja harkitsee jopa auton värin sen perusteella, missä väreissä on paras jälleenmyyntiarvo. Kirkkaan vaaleanpunainen väri saattaa tuntua pirteältä ja massasta erottuvalta vaihtoehdolta, mutta onko se kovin myyvä väri siinä vaiheessa, kun haluatkin vaihtaa autosi uuteen, tai muutoin myydä vaaleanpunaisen menopelisi?

Autosta huolehtiminen auttaa ylläpitämään sen arvoa. Huolehdi siis sekä autosi ulko- että sisäpuolesta ja pidä huolta etenkin auton säännöllisistä huolloista. Auton penkit kannattaa kenties päällystää irrotettavilla päällisillä, jotta alkuperäiset istuimet säästyisivät mahdollisimman hyväkuntoisina. Erityisen tärkeää tämä on pikkulapsiperheissä sekä perheissä, joissa kuljetetaan usein lemmikkieläimiä autossa.

freddo