Istutko paljon autossa? Pidä huoli näistä

Istutko paljon autossa? Pidä huoli näistä

Monet meistä istuvat autossa pitkiäkin aikoja. Kyseessä saattavat olla esimerkiksi pitkät työmatkat, jotka edellyttävät autossa istumista jopa tunnin suuntaansa. Ammatikseen ajavat viettävät autossa vieläkin pidempiä aikoja. Autot ovat kieltämättä mukava ja näppärä tapa liikkua paikasta toiseen, mutta samalla ajaminen tuo mukanaan haasteita terveydelle. Jatkuva istuminen ei ole erityisen terveellistä, joten sitä suuremmalla syyllä paljon autoilevien kannattaa pitää huoli seuraavista rutiineista. Tässä on muutama esimerkki.

1. Venyttele!

Kun viettää autossa paljon aikaa, alkaa se pikkuhiljaa tuntumaan myös kropassa. Iltaisin kannattaa varata aikaa lihasten rentouttamiseen ja venyttelemiseen, sillä sen avulla voi välttyä selkäkivuilta tulevaisuudessa.

2. Tarkista asentosi!

Oli auto mikä tahansa, on sen istuimen asentoa onneksi mahdollista säätää omaan makuun sopivaksi. Omaan ryhtiin ja ajoasentoon on syytä kiinnittää huomiota, sillä muutoin saattavat jossain vaiheessa ongelmaksi muodostua selkä- ja niskasäryt.

3. Pysäköi tarkoituksella kauemmaksi!

Mukavuudenhaluisena kiusaus parkkeerata auto aivan kaupan tai työpaikan pääsisäänkäynnin eteen on todella suuri, mutta jos auton pysäköi tarkoituksella hieman kauemmaksi, on parkkipaikkoja helpommin saatavilla ja samalla tulee harrastaneeksi hyötyliikuntaa kävelyn muodossa.

4. Pidä huoli levosta!

Autolla ajaminen on monelle mieluista puuhaa, mutta paljon ajavat tarvitsevat erityisen paljon lepoa siksi, että liikenteessä väsyneenä navigoiminen voi olla suuri turvallisuuriski paitsi itselle, myös muille autoilijoille ja jalankulkijoille.

freddo