Nissan Qashqai on Euroopan suosituin automalli

Nissan Qashqai on Euroopan suosituin automalli

Nissan Qashqai on ollut markkinoilla jo vuosikymmenen ajan. Tällä hetkellä se on suosituimpia automalleja koko Euroopassa ja sitä on valmistettu jo noin 2,5 miljoonaa kappaletta. Se on luokkansa johtaja 10,5 prosentin markkinaosuudella Euroopassa ja koko Nissanin 83 vuoden historian aikana Qashqai on sen suosituin eurooppalainen malli.

Qashqain menestyksen salaisuus on sen ensimmäisestä mallista saakka ollut sen tyylikäs eurooppalainen muotoilu, käytännöllisyys sekä ajoystävällisyys. Nissan on pitänyt kiinni näistä valttikorteissa kehittäessään Qashqaita ja lisännyt autoon vielä entistä enemmän suorituskykyä ja tilavuutta. Toisen sukupolven Qashqai julkistettiin marraskuussa 2013 ja se otettiin vastaan entistä innokkaammin.

Vielä vuonna 2002 maasturit eivät herättäneet Euroopassa kiinnostusta samaan tapaan kuin Yhdysvalloissa. Eurooppalaiset ostajat kokivat maasturit aivan liian suuriksi kaupunkiajoon ja jokapäiväiseen käyttöön. Myös suurten autojen polttoaineen kulutus herätti epäilyksiä. Uutteran selvitystyön myötä Nissan halusi tehdä jotain erilaista. Alunperin Nissanin suunnittelutiimillä oli aikomus luoda uusi Almera, mutta sitten se päätti muuttaa suunnitelmiaan. Näin syntyi ajoneuvo, joka täytti kaikki asiakkaiden odotukset ominaisuuksiltaan niin käytännöllisyyden, koon, tehokkuuden ja suorituskyvyn suhteen. Ilmestyessään Euroopan markkinoille sitä pidettiin uuden markkinasegmentin pioneerina, jossa yhdistyivät perhefarmarin parhaat puolet sekä viehättävimmät ominaisuudet maasturista. Nämä valttikortit jatkavat voittokulkuaan jatkossakin, joten Qashqai ei ole katoamassa katukuvasta vielä pitkään aikaan.

freddo