Opelin historia pähkinänkuoressa

Opelin historia pähkinänkuoressa

Tiedätkö, miten automerkki Opel sai alkunsa? Jos et, niin kohta tiedät!

Opelin historia on suoranainen menestystarina. Adam Opel -niminen yhtiö perustettiin Saksassa vuonna 1863. Vuonna 1898 se ryhtyi valmistamaan Lutzmann-autoja lisenssin alaisuudessa ja pari vuotta myöhemmin ranskalaisia Darracq-autoja. Tuotanto sujui niin hyvin, että vuonna 1902 Open päätti ryhtyä valmistamaan omia autojaan. Kaikkein varhaisimpia malleja olivat 10/8 PS Doppelphaeton sekä kahdenistuttava Doktorwagen. Tämä sujui Opelilta vieläkin paremmin ja jo vuoteen 1913 mennessä yritys oli ilmiömäisesti noussut Saksan suurimmaksi autonvalmistajaksi.

Käännekohta tapahtui vuonna 1929, jolloin General Motors teki Opelista ostotarjouksen, joka hyväksyttiin, jolloin se siirtyi GM:n alaisuuteen. Opel alkoi tuottamaan Olympia-malliaan vuonna 1935 ja kyseessä oli ensimmäinen massatuotettu auto, jossa runko ei ollut erillinen osa pohjasta. Siitä tuli suursuosikki, jota myytiin viiden vuoden aikana 168 000 kappaletta. 1930-luvun ja 1970-luvun suosituimpia Opel-malleja olivat Opel Cabrio, Opel Kadett, Opel Manta ja Opel GT.

Parhaiten Opeleista on myynyt Opel Corsa, joka esiteltiin vuonna 1982. Vuoteen 2002 mennessä Opel Corsa -autoja oli myyty maailmalla jo yli 11 miljoonaa kappaletta. Corsia on valmistettu Saksan lisäksi myös Argentiinassa, Kolumbiassa, Brasiliassa, Kiinassa, Intiassa, Meksikossa, Etelä-Afrikassa ja Espanjassa. Tällä hetkellä Opel tarjoaa useita eri automalleja, joita ovat Astra, Tigra, Vectra, Vivaro, Zafira, Meriva, Speedster ja Corsa.

freddo