Kuinka usein auto kannattaa pestä?

Kuinka usein auto kannattaa pestä?

Autonsa voi pitää puhtaana monellakin eri keinolla. Halutessaan auton voi viedä pesulaan tai vaihtoehtoisesti käteen voi ottaa sangon ja sienen ja ryhtyä itse autonpesuhommiin. Auton ulkoasu on yksi ensimmäisistä asioista, jonka ihmiset huomaavat. Mikäli se on ruosteen ja mudan peittämä ja sen maali on ehtinyt haalistua, kertoo se siitä, ettet ole pitänyt ajoneuvostasi kovinkaan hyvää huolta. Sillä ei niinkään ole väliä, kuinka asia hoituu, mutta auton peseminen on tärkeää muutoinkin kuin ulkonäöllisistä syistä.

Miksi puhdas auto kannattaa?
Ajoneuvosi on suuri rahallinen sijoitus, sillä sen hankkimiseen uppoaa suuri rahasumma ja lisäksi vuosien myötä auton ylläpitoon kuluu myös rahaa erilaisiin toimenpiteisiin, joita ovat esimerkiksi renkaanvaihto, öljynvaihto, jarruihin tehtävät korjaukset ja monet muut toisinaan yllättävätkin menoerät. Koska autoon kuluu niin paljon rahaa, on luonnollista, että siitä haluaa myös pitää hyvää huolta, jotta se säilyisi kunnossa mahdollisimman pitkään. Säännöllinen auton peseminen on yksi tehokas keino.

Auton likaantumista on mahdoton välttää, sillä tavallisen käytön myötä kadulta pöllyää pakostakin auton pinnalle monenmoista likaa. On kuitenkin myös erityisen haasteellisia ympäristöjä, joissa autoilevien on syytä huolehtia autonsa puhtaudesta erityisellä tarkkuudella. Meillä Suomessa autoilijoiden olosuhteet eivät ole kaikkein helpoimpia, sillä neljän vuodenajan myötä autoilijat joutuvat kokemaan monenlaisia eri tilanteita. Etenkin talvisin rapa roiskuu ja autot ovat hyvinkin likaisia. Myöskään peseminen itse pihalla ei pahimmilla paukkupakkasilla onnistu.

Mikäli asuu rannikon tuntumassa tai alueella, joilla teitä suolataan talvisin, kannattaa huomioida suolan vaikutus autoon. Suola voi nimittäin aiheuttaa vahinkoa auton alaosaan. Sen lisäksi että linnun ulosteet ja kuolleet ötökät ovat inhottavia, voivat myös ne aiheuttaa ajoneuvoon pidemmällä aikavälillä korroosiota. Hyvin monenlaiset asiat voivat jokapäiväisessä käytössä vaikuttaa auton kuntoon ja jopa alentaa sen arvoa. Tämän vuoksi auton säännöllinen peseminen onkin ensiarvoisen tärkeää. Silloin tällöin auton peseminen on järkevää ja loppupeleissä hyvinkin edullinen tapa suojella omaisuuttaan. Mikäli pesemättä jättämisellä on auton suhteen jotain seurauksia, tulee loppulasku todennäköisesti olemaan kalliimpi kuin jos auton olisi jaksanut pestä säännöllisesti..

Kuinka usein auto kannattaa pestä?
Kuten aiemmin jo todettiin, auto kannattaa pestä säännöllisesti. Mikä on kuitenkin riittävän tiheä aikaväli autonpesuun? Yleisenä nyrkkisääntönä voidaan pitää auton pesemistä noin parin viikon välein. Tietyissä tilanteissa autoa saattaa joutua pesemään tätä useammin tai tätä harvemmin. Jos asuu esimerkiksi meren läheisyydessä tai sää sattuu olemaan poikkeuksellisen kurja, joutuu autoa pesemään luonnollisesti useammin. Sen sijaan on myös paljon sellaisia autoja, joita säilytetään enimmäkseen autotallissa ja niitä käytetään kerran tai pari kuussa. Tällaisessa tapauksessa niin tiuhaan tahtiin tapahtuva autonpesu on aivan turhaa. Paras merkki, josta tietää autonsa tarvitsevan pesua on se, että sitä vilkaisee. Kaikki tietävät, miltä likainen auto näyttää.

freddo