Millaisia asioita kannattaa huomioida ostaessasi autoa perheellesi?

Millaisia asioita kannattaa huomioida ostaessasi autoa perheellesi?

Ostaessasi autoa perheellesi – varsinkin suurelle sellaiselle – kannattaa varmasti unohtaa unelmat punaisesta Ferrarista, ja keskittyä valitsemaan käytännöllinen auto. Sellainen, joka vie sinut ja perheesi paikasta A paikkaan B mahdollisimman näppärästi ja turvallisesti. Kerromme tässä artikkelissa muutaman vinkin perheen autovalintaa silmällä pitäen.

Kiinnitä aivan erityistä huomiota auton turvallisuuteen

Kun autolla kuljetetaan rakkaimpiasi, on aivan erityisen tärkeää kiinnittää huomiota auton turvallisuuteen! Jos ostat käytetyn auton, huolehdi siitä, että auto on hyvässä kunnossa ja että se on huollettu asianmukaisesti. Tutustu myös erilaisten automerkkien ja -mallien turvallisuustestituloksiin ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Valitessasi perheellesi autoa, varmista, että lastesi mahdolliset turvavarusteet mahtuvat autoon näppärästi. Jos lapsesi käyttävät vielä turvakaukaloa taikka turvaistuimia, ota istuimesi vaikkapa mukaan auto-ostoksille ja kokeile yhdessä myyjän kanssa, että saat istuimet mahtumaan tukevasti ja asianmukaisesti auton takapenkille.

Auton ostamisen rahoittaminen

Aika harvalla meistä on varaa ostaa ainakaan uutta autoa käteisellä. Tästä syystä laina, kuten monipuolisten vaihtoehtojen https://www.freedomrahoitus.fi/, voikin olla tarpeen. Lainaa ottaessasi kannattaa laskea tarkkaan, millaiseen lainaan sitoudut, ja miten lainan takaisin maksaminen vaikuttaa arkeesi. Tutustu lainan sisältämiin ehtoihin huolella ja muista kilpailuttaa erilaiset vaihtoehdot!

Valitse auto, jossa on riittävästi tilaa ja joka vastaa käyttötarkoitustasi

Etenkin lapsiperheen on tärkeää varmistaa, että autossa on riittävästi tilaa. Mahtuvatko esimerkiksi lastenvaunut auton takakonttiin näppärästi, ja jääkö vaunujen jälkeen vielä tilaa muullekin? Mahtuvatko lapset istumaan auton takapenkillä riittävän tilavasti, ilman että takapenkillä vallitsee sillipurkkitunnelma? Jos perheessä on lemmikki, mahtuuko se tarvittaessa mukaan kyytiin? Riittääkö perheellesi viiden hengen auto, vai kannattaisiko ostaa suosiolla tila-auto?

Näitä ja monia muita asioita kannattaa pohtia ennen lopullisen valinnan tekemistä. Lisäksi kannattaa pohtia niitä olosuhteita, joissa autolla lähinnä ajetaan. Kaupunkiajossa pärjää hieman erilaisella autolla kuin vaativammilla syrjäisillä maantieosuuksilla, ja niin edelleen. Jos tunnet itsesi vähänkään epävarmaksi valinnan suhteen, kannattaa ottaa kauppaan mukaan autoista enemmän tietävä ystävä tai puoliso, taikka kääntyä erityisen asiantuntevan automyyjän puoleen. Tarvittaessa kannattaa järjestää koeajo niille autoille, joista olet erityisen kiinnostunut. Näin näet, kuinka auto toimii käytännössä, ennen kuin ryntäät ostamaan auton pelkkien mielikuvien perusteella.

Kannattaako perheautoksi ostaa uusi vai käytetty auto?

Sekä uudessa että käytetyssä autossa on hyvät puolensa valittaessa perheautoa. Käytetyn auton kohdalla hinta on tietysti huomattavasti alhaisempi kuin uuden auton kohdalla. Toisaalta uusi auto on yleensä luotettavampi kuin käytetty auto. Tässäkin kannattaa vertailla erilaisia vaihtoehtoja ennen lopullisen valinnan tekemistä! Joskus käytettyjen autojen joukosta saattaa nimittäin löytyä todellisia helmiä, kunhan vaihtoehtoja jaksaa vain vertailla riittävän kauan.

Ostaessasi uuden auton voit helpommin valita autoosi mieleisen värin. Tämä valinta ei välttämättä liity pelkkään turhamaisuuteen, vaan saattaa vaikuttaa jopa auton jälleenmyyntiarvoon. Siksipä ei olekaan aivan typerää pohtia auton väriä myös siltä kantilta, mikä väri todennäköisesti menee myöhemmin parhaiten kaupaksi, kun kenties haluatkin myydä autosi eteenpäin toiselle perheelle.

Erityisesti lapsiperheessä kannattaa harkita uuden auton penkkien suojaamista irrotettavilla päällisillä, sillä myös tämä auttaa pitämään auton jälleenmyyntiarvon korkealla, sekä suojelee uuden ajopelisi penkkejä pienten termiittien tahmaisilta käsiltä ja mahdollisilta oksennuksilta.

freddo